KOPENHAGA OSLO

Oslo opera
wokół bałtyku
Copenhagen Cooking & Food Festival 2018 - GoBoat event, Seafood Saturday by the water.

Dzień 1. 
Świnoujście – wieczorne zaokrętowanie na prom do Ystad. Wieczór rozrywki i nocleg na promie. 
Dzień 2. 
Śniadanie na promie. Wyokrętowanie w Ystad. Przejazd mostem Øresund malowniczą przeprawą łącząca stolicę Danii – Kopenhagę ze szwedzkim Malmö. 
Kopenhaga, to miasto na wszystkie pory roku – pierwotnie osada rybacka urosła do rangi stolicy, pomimo nękających ją nieszczęść. Na trasie spaceru m.in.: Pałac Christiansborg, port Nyhavn, Opera Królewska, Pałac Królewski Amalienborg. 
Zaokrętowanie na prom do Oslo. Rozrywka i nocleg na promie. 
Dzień 3. 
Wyokrętowanie w Oslo. 
Oslo wita przyjezdnych „lodowcowym” budynkiem Opery swoją kameralną atmosferą przyjaznej stolicy. Najlepiej rozpocząć zwiedzanie od wjazdu i wejścia na wieżę skoczni Holmenkollen, choć to podobno atrakcja dla ludzi o mocnych nerwach. Na trasie zwiedzania: Katedra w Oslo, sala ratusza w Oslo – miejsce wręczania Pokojowej Nagrody Nobla, Twierdza Akershus – narodowy symbol Norwegii, Park Vigelanda z rzeźbami Gustava Vigelanda. 
Zaokrętowanie i nocleg na promie do Kopenhagi. 
Dzień 4. 
Wyjazd z Kopenhagi na wyspę Møn słynącą z najwyższego wybrzeża klifowego nad Bałtykiem. Bajeczne białe klify dochodzą do 128 m wysokości, najokazalszy z nich to Møns Klint, obok słynne duńskie GeoCenter. Przejazd do Gedser, zaokrętowanie na prom do Rostocku, rejs trwa 2 godziny.
Wyokrętowanie w Rostock o 17.30.

Rozkład rejsów:

Dzień 1. Wypłynięcie Świnoujście 22.30.
Dzień 2. Przypłynięcie Ystad 6.15. wypłynięcie Kopenhaga 16.30.
Dzień 3. Przypłynięcie Oslo 9.45. Wypłynięcie 16.30
Dzień 4. Przypłynięcie Kopenhaga 9.45. Wypłynięcie wg zamówienia, rejs 2 godzinny do Rostock.